Känslostorm när Kalmars kulturpris delades ut: "Kan knappt stå på benen"

Det var en rörd mottagare av 2018 års kulturpris i Kalmar.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Det blev en oväntad överraskningsfest för besökarna på Biografen Saga i Kalmar under måndagskvällen. Eldsjälen Monica Evenäs var på plats för att presentera kvällens film när hon plötsligt överraskades av prisutdelare för Kalmars kulturpris.

– Jag är helt chockad. Jag kan knappt stå på benen, säger en överväldigad Monica Evenäs bara en stund efter att hon mottagit det ärofyllda priset.

Kalmars kulturpris delas årligen ut till en person eller förening som har en värdefull roll inom kulturområdet i Kalmar. Priset delas alltid ut till någon som bor i kommunen eller är verksam där. Samma gäller för en förening. Man kan också bara mottaga priset en gång.

Årets pris som var på hela 25 000 kronor ska av årets vinnare firas under kvällen. Detta tillsammans med maken då hon dagen till ära firar 52-årig förlovningsdag. Filmintresset har alltid funnits för Monica.

– När jag flyttade hit 1978 så gick jag med som medlem i föreningen. Sen har jag varit ordförande i föreningen sedan 2003. Jag har alltid älskat film sen jag studerade i Lund. Då gick jag mycket och såg på film, säger Monica.

Monica är ordförande för föreningen på Saga som har drygt 500 medlemmar.

Motiveringen löd enligt följande:

”Monica Evenäs tilldelas 2018 års kulturpris för sitt hängivna och outtröttliga arbete med att visa kvalitetsfilm i Kalmar. I sitt mångåriga engagemang i Filmstudion har Monica varit en drivande kraft för att Kalmarborna ska kunna få se ny och intressant film. Hon har med en outsinlig entusiasm stimulerat intresset för kvalitetsfilm och skapat en samlingspunkt för Kalmars filmintresserade."

Priset delades passande ut inför en biosalong som utsåld till sista plats.

FAKTA

Kalmar kommuns kulturpris genom åren:

2018: Monica Evenäs, Biografen Saga

2017: Mari Almljung, Grundare Triangelteatern

2016: Torbjörn Håkansson entreprenör i Kalmars nöjesliv

2015: Inget pris delades ut

2014: Kalmar stads hembygdsförening

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar