Laddar

Kaptenens summering: ”Knappt godkänt”

Fotbollsallsvenskan är slut för den här gången. För Kalmar FF:s del slutade det, efter 1–1 hemma mot AIK, med en elfteplats – sju poäng från negativt kval. "Knappt godkänt", säger kapten Elm.

delningar

Efter en poängstark vår var Kalmar FF med i den absoluta tabelltoppen och det talades om laget som en utmanare till medaljer och Europaspelsplatser. Sedan kom höstsäsongen och endast tolv av de 39 poängen spelades in under säsongens andra hälft.

– Det var en bra vår poängmässigt men spelmässigt har vi inte riktigt kommit upp i nivå den här säsongen. Det vi hade med oss lite under våren har vi haft emot oss i höst, det har varit upp och ner, summerar lagkaptenen David Elm.

Varför har det pendlat så? – Jag vet inte, vi får sätta oss ner och analysera det nu, så vi vet vad vi inte ska göra till nästa år.

Solheim siste målskytt Målmässigt avslutades säsongen av norske ytterbacken Mats Solheim, som petade in en retur efter en hörna från nära håll.

Ett skönt avslut på säsongen? – Ja, men jag hade helst sett att vi vunnit och klättrat någon plats till. Fyra poäng på de två sista är vi ändå nöjda med så som hösten har varit. Vi visar att vi inte är så dåliga som det framställts, säger Solheim.

Vad sätter du för betyg på säsongen? – Jag vill inte sätta något betyg men vi hade ambitionen att komma högre, och jag vet att laget hade kunnat göra det, så lite besviken är man ju. Men hade vi tagit tre eller fyra poäng hade vi legat sjua istället, det var väldigt tätt på mitten.

Knappt godkänt för Elm David Elm slutade tvåa i den interna skytteligan med sex mål på totalt 21 matcher (15 starter och 6 inhopp) men led under stora delar av säsongen av diverse skador och sjukdomar.

– Jag tycker att jag aldrig fick chansen att komma igång på grund av det. Jag sätter en tvåa på en femgradig skala på mig själv. För lagets del är det också en tvåa, det är knappt godkänt. Det finns så mycket potential som vi inte fått ut.

Relaterade artiklar