Laddar

Kaptenerna redo för slaget om Kalmar

24Kalmar tog pulsen på lagkaptenerna inför den stora rugbyfesten på torsdag. "När vi går ut där är det fullt krig".

delningar

Nästan tre månaders slit är snart till ända. Allt för en enda match – där hjältar föds. I fjol tog Lars Kaggskolan hem en sällsynt dubbelseger efter avgörande i sudden death.

Nu hoppas skolans kaptener på en repris.

– Givetvis hoppas man alltid på vinst. Det är därför man håller på med det här, men jag tror det kommer bli jämnt. Man har ju dålig koll på deras (Stagg/Jenny) lag, säger Jenny Svensson, kapten för tjejerna.

Hon var, precis som killarnas kapten, Eddie Suljic, med redan förra året.

– Det kommer gå bra. Varje match är unik och lever sitt eget liv, men vi hoppas kunna dra det längsta strået i år också.

Några som till varje pris vill förhindra det är Martin Karlsson och Rebecca Bolin, lagkaptener för Stagg/Jenny.

– Siktet är inställt på revansch från förra året. Det var jämnt då och kommer nog vara så även den här gången. Det är alltid små marginaler som avgör matcherna, säger Martin och får medhåll av Rebecca.

– Så är det alltid, men jag tror vi är lite starkare i år, även om det är svårt att jämföra från år till år, säger hon.

Vad kommer bli nyckeln till seger? – Helt klart försvarsspelet, säger Martin Karlsson.

– Ja, ett bra försvar är en nyckel. Men varje match är unik, menar Eddie Suljic.

Jenny Svensson:

– Egentligen är det två nya lag gentemot förra året. Så det största fokuset måste man ändå lägga på det egna spelet.

Under närmare tre månaders tid har lagen svetsats samman och tränat stenhårt.

Det är mycket möda för en en enda match? – Ja, men samtidigt är det stort. Det känns som att det bara blir större och större och matchen är bara en del av det hela. Sedan skaffar man sig vänner för livet genom det här. Den senaste tiden har man umgåtts mer med laget än med familjen, säger Eddie.

– Vi har väldigt kul ihop – både när vi tränar och utanför planen, säger Jenny.

Hur stor är rivaliteten? – Det är klart att den är stor. När vi går ut där är det fullt krig. På planen är vi bittra fiender, men utanför respekterar vi varandra och är polare liksom, säger Martin.

Eddie Suljic fyller i:

– Ja, som förra året till exempel. Då var det väldigt hårt på planen, men efteråt stod man ändå och snackade med varandra i korridorerna.

 

Bland hundratals sökande har ett 20-tal tjejer och killar i vardera lag tagits ut för att representera sin skola i den klassiska matchen. Martin Karlsson menar att det är en stolthet att få vara en del av skolrugbyn.

– För mig är det väldig stort att få vara kapten. Det är en grej man bara får chansen att uppleva en eller två gånger i livet, säger han.

Hur kommer det att sluta då? – Jag hoppas på vinst, men det kommer bli tufft, säger Rebecca och får medhåll av Martin från killsidan.

Jenny och Eddie tror på ny dubbelseger för Kagg.

– Jag tror att hunden kommer att skälla högst även i år, säger Eddie Suljic.

Relaterade artiklar