Laddar

Kärlek och respekt i fokus på Fria Läroverken

Under Alla hjärtans dag anordnades en temadag i kärlekens tecken. "Det verkar uppskattas av eleverna".

delningar

Under förmiddagen anordnades en temadag i kärlekens tecken, där både lärare och elever från Fria Läroverken var tillsammans

Temadagen bestod bland annat av sexualkunskap, näthat och kreativt byggande, där eleverna själva fått vara med och bestämma och sätta sin prägel på innehållet.

— Det verkar uppskattas av eleverna, det är inte första gången vi kör en temadag och eleverna brukar ha en väldigt positiv inställning till det, säger Erik Cederberg, Lärare och resurspedagog.

Hela skolan var samlad under förmiddagen och har tillsammans varit engagerade i de olika aktiviteterna.

I form av tipsrundor, kreativt skapande, och på plats fanns det frågelådor för att eleverna skulle kunna ställa och få svar på sina frågor, utan att känns sig stött eller på annat sätt bli sårad.

Näthat är allt vanligare bland unga människor och det är viktigt att försöka hjälpa till att förebygga hot och kränkningar via nätet, fortsätter Cederberg.

På plats fanns även representanter från Pride och RFSL, Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queeras rättigheter.

— Vi har deltagit i workshopen under förmiddagen, det är viktigt att vara med och aktivera sig vid sådana här tillfällen, säger Annelie Skogsberg, ordförande RFSL Kalmar län.

På plats fanns det vaniljhjärtan, ballonger i olika former, affischer av alla möjliga slag och runt omkring fanns en tydlig glädje på skolan.

Relaterade artiklar