Laddar

Kärleken till Kalmar är karriärcoachens drivkraft

Att tänka positivt kan vara nyckeln till att komma dit man vill. I Maria Kehagias fall var det stället Kalmar.

delningar

Maria Kehagias familj flyttade från Grekland till Kalmar där hon föddes. Hennes livsresa är vad som har fått henne att vilja börja föreläsa om positivt tänkande.

Nu tänker hon ge tillbaka till Kalmar, staden hon älskar, genom att sätta det på kartan ännu lite till. Detta ska hon göra genom att ställa upp i Talarforums talangtävling som pågår till den 22 februari då vinnaren koras i Stockholm.

Jag ser mig själv lite som en kalmarprofil och när jag föreläser runtom i Sverige säger jag att jag är från Kalmar. Jag har märkt att någonting har hänt med bilden av staden, folk känner till den och pratar gott om den, säger Maria Kehagia.

Mycket tror hon att det är för att det pågår många saker i Kalmar, till exempel under sommaren. Hon berättar att hon älskar känslan att vara en del av staden och hon hoppas att kalmarborna röstar på henne i tävlingen.

– Tävlingen är egentligen en chans för föreläsare att utvecklas för det svåra är att veta hur man ska förbättra sin föreläsningsteknik. Om jag vinner hoppas jag få lära mig det för att kunna inspirera fler.

Det som krävs för att vara med i tävlingen är att skicka in en video på sig själv när man talar. Detta har Maria Kehagia gjort och redan nu märker hon att hennes sticker ut bland de andra bidragen.

– Helt ärligt har jag inte förberett ett tal. Jag bara tog en video från en föreläsning, antingen funkar det eller inte. Det ska ju visa hur man är på riktigt, menar hon.

Oavsett om hon vinner eller inte kommer hon alltid att älska Kalmar men hon hoppas att kalmarborna ska rösta på henne.

–Det gör mig rörd varje gång någon säger att de har lagt sin röst på mig. Jag älskar den känslan, avslutar Maria Kehagia.