Laddar

Kärleksmanifestation på Larmtorget växlar upp

"I år är det lite annorlunda, vi satsar större", säger initiativtagaren inför alla hjärtans dag.

delningar

För andra året i rad arrangerar kulturföreningen Gemenskap Kalmar en kärleksmanifestation på Larmtorget under alla hjärtans dag. Nytt för i år är att scenen som finns på torget kommer att användas för tal, musikframträdande av Magnus Bergman och teater från gruppen Kärlek och fred.

– I år är det lite annorlunda, vi satsar större, säger Gemenskap Kalmars ordförande Nienke Bakker.

Under kvällen kommer alla som deltar i manifestationen också att tända varsitt värmeljus. Tillsammans kommer ljusen bilda ett stort hjärta.

– Man får ta med sig en glasburk och värmeljus får man från oss. Det symboliserar hur vi tänker; man tar med sig lite och får lite, säger Bakker.

Varför behövs en kärleksmanifestation? – Vi vill uppmana alla att skicka en tanke till en medmänniska och till människor runt omkring sig, både i stort och i mått. Vi försöker vara en del av ett större sammanhang där vi vill skapa en gemenskap för Kalmarborna. Alla ska känna sig välkomna.

Kulturföreningen har funnits i två år och har i dag 30 medlemmar. Minst en gång i månaden arrangerar man evenemang och träffar dit alla är välkomna.

– Det är mycket digitalt i vårt samhälle. Vi har märkt att att träffa människor fysiskt är något som uppskattas något enormt, avslutar Bakker.

Alla hjärtans dag-manifestationen Peace, love and understanding börjar klockan 19 och beräknas hålla på i cirka en timme.

 

Relaterade artiklar