KFF-anfallaren utanför truppen: "Gemensamt beslut"

Moestafa El Kabir har tillsammans med sin tränare tagit beslutet att stå över en match. - Foto: Mattis Andersson

Han får inte chansen att spela mot sin gamla klubb.

delningar

Hittills har det inte blivit några mål även om formen pekat uppåt för Moestafa El Kabir. Sakta men säkert har det också blivit mer och mer speltid för anfallaren.

Under tisdagen berättade dock Magnus Pehrsson att han inte följer med till Göteborg för att spela mot sin gamla klubb BK Häcken.

– Musse (El Kabir) hade redan under matchen mot Helsingborg känning i ett lår, som han kände under matchen. Han är mycket bättre nu, men vi har gemensamt med honom tagit beslutet att han inte ska vara tillgänglig till denna matchen utan ska kunna gå för fullt på söndag istället. Han hade kunnat spela men det är en för stor risk att ta med tanke på att vi faktiskt har ganska många alternativ också, säger huvudtränare Magnus Pehrsson.

Känner du att du kan ha större nytta av El Kabir mot Malmö än mot Häcken?

– Ja, absolut. Hade han inte haft problemet så hade han förmodligen spelat från start men nu kände vi att han var hämmad senast även om det inte var något som gick sönder mer. Skaderisken är lite för hög sett till för vad vi får. Det var vi gemensamt överens om att det var det klokaste beslutet.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar