Laddar

KFF anställer jägare – ska få bort fågelskiten på arenan

Efter förra årets (nöd)lösning – nu ska problemet med fågelspillning på Guldfågeln Arena lösas för gott.

delningar

På måndag är det allsvensk premiär på Guldfågeln Arena och storpublik väntas till arenan när Kalmar FF tar emot IF Elfsborg.

Inför förra årets seriestart blev de stora mängderna fågelspillning på arenan en snackis i Fotbollssverige. Då löste föreningen problemet genom ideella krafter som städade läktarna med högtryckstvätt.

– Det var ingen långsiktig lösning. I år bestämde vi oss för att använda en mer beprövad metod, säger KFF:s klubbchef Anders Klevsand.

När flyttfåglar som muntergöken, smilfinken och skrattmåsen nu börjar återvända till östkusten för att häcka gör de bäst i att undvika Guldfågeln Arena. På Arbetsförmedlingens platsbank söker just nu Kalmar FF två ”erfarna” och ”pålitliga” jägare.

– Det stämmer. Annonserna har legat ute under veckan och vi har redan intervjuat ett par intressanta namn. Tills matchen på måndag är tanken att vi ska ha fem kandidater till de två platserna. I halvtid kommer vi ha en prickskyttetävling på innerplan, säger Klevsand och förklarar:

– Det blir klassiskt lerduveskytte där de två bästa belönas med varsin anställning hos oss. Avtalen kommer börja gälla från nästa tisdag och jägarna kommer jobba i skift fram till sommaruppehållet i juni.

Lerduveskytte i en fullsatt arena, det finns ingen risk att någon kommer till skada?

– Vi har kollat med Elfsborgs supporterklubb hur många bortafans som väntas komma och prognosen säger bara 200–300 stycken. Därför kommer vi stänga av halva bortasektionen vilket gör att det finns gott om utrymme att skjuta mot. Jag ser inga som helst risker med det, säger Klevsand.

Är du intresserad av att arbeta som jägare på Guldfågeln Arena är du välkommen att skicka din ansökan till dindummasill@kalmarff.se.

Relaterade artiklar