Laddar

KFF-försvararen nobbar IFK Berga – klar för division 1-klubb

Pontus Fredriksson har bestämt sig – det blir inget spel i IFK Berga. "Jag tog beslutet utifrån det sportsliga," säger han.

delningar

I vintras fick Pontus Fredriksson beskedet att han inte fick vara kvar i Kalmar FF:s organisation. Sedan dess har den 20-årige vänster- och mittbacken provtränat med bland annat IFK Berga.

Men det blir inget spel i någon Kalmarklubb. På tisdagskvällen skrev Fredriksson på ett ettårskontrakt för division 1-nykomlingen Skövde AIK.

– De ville skriva på längre men det känns bra att få känna på det först. Jag var uppe i Skövde för någon vecka sedan och kände att det var en väldigt trevlig och familjär klubb. De verkar vilja satsa på mig, säger Fredriksson.

– Vi är jätteglada. En kanonvärvning för oss, säger SAIK:s sportchef Per Åstemo till Skaraborgs Allehanda.

IFK Berga var länge ett alternativ för fotbollsspelaren.

– De har gjort allt de kunnat för att få över mig men i slutändan så tog jag beslutet utifrån det sportsliga. Jag känner att jag har bättre utvecklingsmöjligheter i Skövde och spel i division 1 ger mig ett bättre skyltfönster inför framtiden.

Fredriksson ser inte beskedet från KFF som något negativt. Han satsar fortfarande helt på att bli en elitfotbollsspelare och anser att han är på rätt väg. Flyttlasset går på fredag och han känner sig redo för att flytta hemifrån för första gången.

Fredriksson vill även skicka med ett tack till några nyckelpersoner som fått honom att ta beslutet.

– Jag vill tacka Ola Pettersson, tränare IFK Berga, för en mycket bra dialog under processen. Jag vill även tacka Fredrik Carlén, Johan Israelsson, Rasmus Elm och Henrik Rydström för att de har varit delaktiga under mitt beslutstagande. De har varit perfekta bollplank och jag är väldigt tacksam för de kontakter som de har gett mig, avslutar han.

 

Relaterade artiklar