Laddar

KFF fortsätter driva med Hammarby – kör Black Friday-rea

Kalmar FF:s marknadsavdelning fortsätter att vara pigga. I samband med Black Friday – så erbjuder man sin allsvenska konkurrent Hammarby sanslösa rabatter i sin outletaffär.

delningar

Det var när Hammarby värvade Måns Söderqvist från Kalmar FF för ett drygt år sedan, som KFF släppte en skämtsam outletsida för där föreningen erbjöd sin allsvenska konkurrent att köpa spelare och materiel till bra priser lagom till jul.

Men än är inte allt slutsålt – och nu lagom till Black Friday, så pressar KFF priserna ned för Hammarby. Vad sägs om gamle KFF-kepeern Peter Wastå, som nu kan köpas för 29 900 kronor – en rabatt på 20 000 kronor. Även priset på Henrik Rydströms skyddshjälm har sänkts rejält – från 699 kronor till 399.

Men det största klippet ”Bajen” kan göra är att köpa ett ”Stort parti av god kvalitet” naturgräs. Där får stockholmarna en rabatt på 70 000 kronor (!). Dock så lär det inte vara speciellt intressant då Hammarby spelar på konstgräs på Tele2 Arena.

Sedan tidigare har Hammarby värvat tränarna Nanne Bergstrand och Patrik Hansson, den mentale tränaren Anders Friberg, samt spelarna Erik Israelsson och Mats Solheim från Kalmar FF.

Andra smarta PR-kupper av KFF:

Kalmar FF köpte rättigheterna till slogan Smålands Stolthet. Något som både Kalmar FF och Östers IF kallade sig för inför säsongen 2013.

KFF köpte även domänen smalandsstolthet.se där man kunde hjälpa Öster att slumpa fram en ny slogan till sin ”kära” broder.

2) Inställd premiär

Kalmar FF skapade leenden när föreningen kallade till presskonferens efter första hemmamatchen mot Häcken. Man spelade in en fejkad PK med Svante Samuelsson och Henrik Rydström och sa att premiären 2013 inför endast 4200 mot Häcken var inställd. Man lanserade istället Kalmars ”extrainsatta premiär” mot Elfsborg den 18 april. Klippet har visat över 10 000 gånger.

Se klippet här:

Black Friday kallas i USA den dag som infaller dagen efter Thanksgiving (som är den fjärde torsdagen i november). Det är USA:s största shopping- och readag. Det är traditionellt även dagen då julhandeln inleds, och många amerikaner börjar juldekorera och shoppa. Även i Sverige har dagen börjat uppmärksammats, det var först 2013 som Black Friday märktes rejält, då försäljningen för näthandeln ökade med 100 procent jämfört med en vanlig fredag.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.