KFF redo för anstormning: "Ett lag med mycket fart"

Magnus Pehrsson, tränare i Kalmar FF. - Foto: Carl Winsth

Tränare Magnus Pehrsson har scoutat gästande IFK Norrköping väl. "Det har vi tagit med i våra beräkningar".

delningar

Kalmar FF har hittills spelat två matcher i Allsvenskan. Laget startade säsongen med en 2-0-förlust hemma mot IK Sirius FK och följde upp det med en poäng borta mot Hammarby.

– Helhetsmässigt är jag givetvis inte nöjd med att vi bara har en poäng. Men prestationsmässigt tycker jag ändå att det är ok, utan att sticka ut hakan för mycket, säger Magnus Pehrsson, tränare Kalmar FF.

Under lördagen är det dags för nästa match då IFK Norrköping gästar KFF på Guldfågeln Arena. Gästerna har likt Kalmar FF, förlorat en match och kryssat en.

– Jag tror att Norrköping, med sättet de har angripit sina matcher och den profil de har på laget, jämfört med Sirius, att de kommer att vara mer pressande, ta mer initiativ och vara mer störande. Det är ett lag med mycket fart i och det har vi tagit med i våra beräkningar.

Anfallsesset Moestafa El Kabir, debuterade i KFF-tröjan mot Hammarby när han hoppade in i den 65:e minuten. Men om han startar, det vill inte Pehrsson avslöja.

– Det får vi se, skrattar han lätt och fortsätter.

– Det är klart att oavsett vad vi väljer för startelva så är han med i truppen igen. Nu fick han sina första 30 min och det tar honom ett steg närmare speltid. Sedan i vilken form det blir – det får vi se.

Johan Stenmark, Gbenga Arokoyo samt Olle Lindqvist är sedan tidigare långtidsskadade och kommer inte att vara med i truppen mot Norrköping.

Två andra spelare som missat de inledande omgångarna i Allsvenskan är Filip Sachpekidis och Rafinha som båda två har tränar för fullt hela veckan.

– Men de är inte framme än för att konkurrera. De har för lite tid för att konkurrera. De måste få sina minuter i U21 och fler träningspass.

Matchen mot IFK Norrköping drar igång klockan 16:00 på Guldfågeln Arena. 24Kalmar.se kommer att rapportera live.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar