KFF:s nya ordförande: "Det känns väldigt bra"

Jonas Persson, Kalmar FF:S nya ordförande. - Foto: Carl Winsth

En klar majoritet röstade fram honom. "Omöjligt att ha ett sådant här uppdrag om man inte har ett starkt stöd".

delningar

Under onsdagskvällen var det dags för årsmöte i Kalmar FF. Mötet hölls på Guldfågeln Arena och runt 150 medlemmar var på plats för att lyssna, bevaka och påverka. Kalmar FF har varit en förening i obalans det senaste halvåret där styrelsemedlemmar har avgått och supportrar har gjort uppror, därför var onsdagens årsmöte extra speciellt.

När Svante Samuelsson, som var ordförande på årsmötet, kom till punkt 14, "Val av styrelsens ordförande", presenterades Jonas Persson, som varit tillförordnad ordförande som kandidat och han fick ett nästan enhälligt "ja" och valdes därmed som ordförande i styrelsen.

– Det är alltid en anspänning innan ett sådant här möte. Men vi har förberett oss ganska rejält så när det väl var klart så blir det alltid en liten utandning, säger Persson till 24Kalmar efter årsmötet.

Det var en klar majoritet som ville ha dig som ordförande, hur skönt är det att ha det med sig i ryggen?

– Det är nästan omöjligt att ha ett sådant här uppdrag om man inte har ett starkt stöd. Det blir väldigt svårjobbat om man inte har det såklart, så det känns väldigt bra.

Efter en turbulent period kan föreningen, supportrarna och alla involverade nu blicka framåt.

– Det är naturligtvis väldigt positivt, både för oss som jobbar med föreningen och för alla supportrar och medlemmar att vi går åt samma håll vilket blir mer effektivt för föreningen också.

Flera nya styrelseledamöter, är du nöjd med valberedningens jobb?

– Absolut. Jag har egentligen bara stött på Johan Göransson i andra sammanhang tidigare, i övrigt är det nya bekantskaper för mig. Men jag vet att valberedningen har gjort ett ordentligt arbete så jag känner mig jättenöjd med dem.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.