KFF tar krafttag mot utanförskap: "Det känns fantastiskt"

Kalmar FF ska tillsammans med kommunen och arbetsförmedlingen få fler människor i utanförskap sysselsatta.

delningar

Hösten 2017 inledde Svensk Elitfotboll (SEF) ett samarbete med Arbetsförmedlingen där det fanns en tydlig önskan om att elitklubbarna skulle ta ett större ansvar i samhället i den stad man verkar. Nu har Kalmar FF, Arbetsförmedlingen och Kalmar kommun skrivit ett avtal för att bidra till ett bättre samhälle.

–För oss i Kalmar FF är det jätteviktigt att få vara med. Vi är ett lok i stan, vi kanske är det näst starkaste varumärket i Kalmar efter slottet och att få göra bra saker tillsammans med arbetsförmedlingen och Kalmar kommun, det känns fantastiskt, säger Mattias Rosenlund, klubbchef i Kalmar FF.

Kalmar FF blir därmed Sveriges tionde klubb att ingå i samarbetet.

– Vi har fortfarande en stark arbetsmarknad och vi har en mängd arbetsgivare som behöver arbetskraft och många utav dem finns runt Kalmar FF. Tillsammans kan vi göra mer av våra gemensamma resurser för att vi ska få ett hållbart samhället, säger Carina Lindgren från Arbetsförmedlingen i Kalmar.

Kalmars deltagande blir unikt då man blir den första staden som har valt att involvera kommunen.

– Vi har ett kommunalt ansvar för ungdomar som har lämnat gymnasiet för tidigt där vi ser att det samarbetet med Kalmar FF och de som finns runtomking är viktiga för att få ut de här ungdomarna i sysselsättning. Det är en ganska stor grupp som vi inte når helt och fullt, säger Hillevi Österbo från Kalmar kommun.

Kalmar FF har ett av Kalmars största företagsnätverk med runt 250 till 300 större företag – och med alla mindre sponsorer uppemot 1000 företag.

– Och det kan vi naturligtvis utnyttja. Att det görs i namnet Kalmar FF har sin effekt. För oss är det viktigt, vi är en stor arbetsplats och även vi har behov av mer resurser som kan vara ett bra sätt att slussa in folk. Allt kan inte göras på en gång, utan det får tas i etapper, säger Rosenlund.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar