KFF testar duo: "Såg direkt att de kunde vara med på den här nivån"

På veckans första träning stiftade tränare Pehrsson bekantskap med två nya spelare.

delningar

Under veckans första träning befann sig två nya ansikten på Gastens konstgräsplan. En utav dem var Adam Mitchell. En 22-årig mittback från Nya Zeeland. Den resliga mittbacken tillhör just nu Bolton Wanderers U23-lag men kommer att träna med Kalmar FF under den kommande veckan.

– Det kändes väldigt bra, det var bra intensitet och en ny filosofi. Jag ser verkligen fram emot veckan, säger Adam.

Mitchell har bland annat spelat i serbiska ligan för OFK Beograd.

– Man får alltid anpassa sig efter vilken liga man spelar i och jag tycker att den svenska ligan är mer teknisk och mer organiserad. Den engelska ligan är mer kraftfull. Idag så var det välorganiserat och man ville spela upp bollen från backlinjen, vilket jag tycker om.

Som fotbollsspelare beskriver han sig själv som en teknisk mittback som gillar att bygga spelet bakifrån.

– Sen är jag väldigt verbal, jag är duktig på att kommunicera med mina spelare och här i Sverige förstår de flesta engelska bra, vilket underlättar.

Moses Mawa.

En annan spelare som gjorde sin första träning med Kalmar FF under måndagen var 22-åriga Moses Mawa. Moses, som helst är anfallare, var glad över att få träna i Sverige och i Kalmar.

– Det är faktiskt lite varmare här än i Norge, så det var skönt att få ta på sig shortsen och träna. Men man märkte att det är stor skillnad på tempo. Man får mindre tid med bollen, men det var kul.

Under den föregående säsongen gjorde Moses 14 mål i norska motsvarigheten för division 1 i KFUM Oslo.

– Jag är en fysisk och snabb spelare som gillar att göra mål.

Både Moses och Adam kommer att träna med Kalmar veckan ut och förväntas vara med i truppen i onsdagens match mot FC Linköping, som för övrigt blir lagets första träningsmatch.

– Mitt första intryck var som förväntat. Man såg direkt att de kunde vara med på den här nivån. Det är inte alltid så lätt. Man känner ingen och man vet inte vad tränaren förvänta sig. Men det var en bra start och det blir ett helhetsintryck över hela veckan, men det var en bra start, säger KFF-tränaren Magnus Pehrsson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar