Laddar

KFF upp i serieledning – två U19-spelare gör allsvensk truppdebut

Det var en bra onsdag för Henrik Rydströms U19-lag. 1) Hans Kalmar FF tog över serieledningen. 2) Måns Olström och Svante Ingelsson tar plats i torsdagens allsvenska matchtrupp mot Hammarby.

delningar

Tränaren Henrik Rydström var nöjd efter den knappa 3–2-vinsten över Sundsvall i U19-allsvenskan på Gasten. Segern innebar att Kalmar FF tog över serieledningen efter tio omgångar och Rydström kunde dessutom räkna in två av ”sina” spelare – Måns Olström och Svante Ingelsson – i KFF:s matchtrupp mot Hammarby.

Olström och Ingelsson gör därmed allsvensk truppdebut nu när KFF har David Elm och Marcus Nilsson avstängda samt Emin Nouri och Tor Öyvind Hovda borta på grund av skador.

– Det känns lika roligt som när jag själv blev uttagen. Visst, det beror delvis på våra avstängningar och skador men det beror också på att vi tänker vettigt i föreningen. Allt sipprar nedåt, de här killarna som är här tänker: ”Okej, han som jag tränar med sitter med på en allsvensk match, då kan jag också göra det”, säger Henrik Rydström.

Matchen, då? KFF inledde bra och roffade åt sig en 3–0-ledning i den första halvleken. Gustav Eriksson Söderström (som fick kliva av på grund av skada i den andra halvleken) gjorde två mål, Calle Johansson det tredje.

– Vi gjorde en stark start och första målet var fantastiskt fint.  När Sundsvall reducerade två gånger om vågade vi inte lika mycket som tidigare men totalt sett var det bra. Det sura var att vi släppte in två mål, vi hade bara släppt in tre på nio matcher, säger Henrik Rydström.

Fotboll, U19-allsvenskan norra Kalmar FF–Gif Sundsvall 3–2 Målen, KFF: Gustav Eriksson Söderström 2, Calle Johansson. Tabelltoppen: 1) Kalmar FF 26 poäng, 2) Djurgården 23, 3) Hammarby 23, 4) Brommapojkarna 19, 5) Sundsvall 18…

Relaterade artiklar