Laddar

KFF:s guldordförande har avlidit: ”Känner en stor tomhet”

(Uppdaterad 21.30). Kalmar FF:s tidigare ordförande Johnny Petersson har avlidit. Detta skriver Kalmar FF på sin hemsida under torsdagskvällen. "Han gick bort alldeles för tidigt. Jag känner en stor tomhet", säger KFF:s klubbchef Svante Samuelsson, som under flera år samarbetade med Johnny Petersson.

delningar

Under torsdagskvällen gick Kalmar FF ut på sin hemsida om att  förre ordföranden Johnny Petersson har avlidit.

”Med stor sorg har Kalmar FF nåtts av beskedet att mångårige ordföranden Johnny Petersson är död. Johnny valdes in i föreningens styrelse 2003 och blev inför säsongen 2008 ordförande. Under Johnny Peterssons tid som ordförande vann Kalmar FF sitt första allsvenska guld 2008. Under hans ordförandeperiod byggdes också Guldfågeln Arena. När Johnny klev av som ordförande 2012 valdes han av årsmötet till hedersordförande i föreningen. Våra tankar går idag till Johnnys Peterssons familj och anhöriga”, skriver klubben på sin hemsida.

Innan Johnny Petersson blev ordförande i KFF var han landstingspolitiker i Vänsterpartiet och även landstingsråd under några år. Redan 1991 kom han in i landstinget och var kvar där till 2010, då han lämnade poltiken.

Han hade även ett brinnande intresse för fotbollen och Kalmar FF. 2003 blev han invald i styrelsen och 2008 efterträdde han Tommy Strandman som ordförande. Lägligt – då KFF under hösten 2008 – tog föreningens första SM-guld genom tiderna. Till årsmötet 2012 lämnade han över ordförandeklubben till Ronny Nilsson. Vid samma årsmöte blev Johnny Petersson utnämnd till hedersordförande i Kalmar FF.

24Kalmar fick tag på KFF:s klubbchef Svante Samuelsson under torsdagskvällen, som under flera år hade ett tätt samarbete med Johnny Petersson.

– Jag fick reda på det i dag och det kom som en stor chock. Han gick bort alldeles för tidigt. Jag känner en stor tomhet, säger Svante Samuelsson till 24Kalmar.

Tillsammans med bland annat Svante Samuelsson var Johnny Petersson drivande bakom byggandet av Guldfågeln Arena.

– Vi jobbade tätt ihop och var väldigt drivande i processen för att Guldfågeln skulle finnas till. Johnny var väldigt engagerade för sitt Kalmar FF, säger Svante Samuelsson.

Hur var er relation? –  Det var hårt tryck utifrån under åren som vi jobbade tillsammans och vi fick en väldigt nära relation. Han var en väldigt bra människa och det är svårt att förstå vad som har hänt.

För några år sedan flyttade Johnny Petersson och familjen upp till Stockholm. Relationen mellan Svante Samuelsson och Johnny Petersson blev mer sporadisk under den sista tiden.

– Emellanåt hade vi kontakt, men som det ofta kan bli i livet så tappar man kontakten. Senaste gången vi träffades var för ett knappt år sedan, då vi fikade i Stockholm. Han har alltid haft ett stort engagemang för Kalmar FF, även efter att han lämnat föreningen, säger Svante Samuelsson.

Johnny Petersson blev 47 år gammal.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.