KFF:s nya högerback: ”Insett att jag är ganska allround”

Hög press och högt tempo – så ska Kalmar FF förlänga den allsvenska segersviten.

delningar

Inför matchen mot Malmö FF för tre veckor sedan var Emin Nouri, Tobias Eriksson, Mikael Dyrestam och Isak Magnusson samtliga indisponibla. Ner på högerbackspositionen klev då Melker Hallberg. Två segrar senare är han fortfarande kvar.

– Det har funkat bra och varit roligt där vi vunnit i båda matcherna. Kanske blir ännu roligare med tiden. Givetvis spelar jag helst central innermittfältare men jag har väl insett att jag är ganska allround som fotbollsspelare, säger Hallberg i en intervju på Kalmar FF:s hemsida.

– Oavsett var tränarna sätter mig kommer jag gå ut och göra mitt bästa för laget och ge järnet. Det är det viktigaste för mig. Sen är det alltid utvecklande för mig att testa en ny position.

Hallberg är utlånad till Kalmar FF från sin italienska klubb Udinese. Avtalet mellan klubbarna går ut efter säsongen.

– Jag fokuserar bara på Kalmar FF just nu och har lagets bästa i åtanke. Det går inte att gå runt och tänka på andra saker. Jag vill hjälpa till så mycket jag kan och göra det som jag är bra på. Alla vet att jag trivs riktigt bra i Kalmar, sen får vi se vad som händer framöver, säger Hallberg.

På måndagen gästar förra årets överraskningslag Sirius Guldfågeln arena. Uppsala-laget har under säsongsinledningen varit brandskattat på grund av skador och ligger efter sju spelade omgångar sist i allsvenskan med endast fyra inspelade poäng.

– De har haft en liknande vårsäsong ungefär som vi hade i fjol där de drabbats hårt av skador. Men Sirius är ett lag som vill spela fotboll och jobbar stenhårt för varandra. Om vi kan komma ut och göra det vi är bra på med hög press och skruva upp tempot kan det bli en bra prestation som leder till ett roligt resultat.

 

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar