Laddar

KFF:s ordförande i krismöte med spelarna: ”Förstår att fansen är besvikna”

Efter usla säsongsinledningen – på torsdagsmorgonen hölls ett krismöte i Kalmar FF. "Fler måste kliva fram och ta ansvar".

delningar

Efter blott en poäng på de tre inledande matcherna, och med måndagens derbyförlust mot Jönköping Södra färskt i minnet, kallade Kalmar FF:s ordförande Mattias Rosenlund på torsdagsmorgonen till sig spelartruppen.

– Jag förstår att att fansen är besvikna på oss. Jag kan inte försvara hur vi beter oss och det får inte hända på allsvensk nivå, vi duckar inte för det, säger Rosenlund, och syftar främst på nederlaget i Smålandsderbyt.

– Det är 81 poäng kvar att spela om men vi vill se en förändring direkt. Vi är inte så pass bra att vi kan vinna en match i allsvenskan om vi går på 80 procent, samtidigt kan vi slå alla lag om vi ger 100.

Vad sa du till spelarna på mötet?

– Att fler måste kliva fram och ta ansvar. Det krävs ett hårdare arbete och vi får inte vara nöja med hur det har sett ut. Samtidigt svänger det snabbt i den här branschen. Vi ska inse allvaret men inte få panik.

Hur reagerade spelarna?

– Det är svårt att svara på, det får de svara på. Men det krävs energipåfyllnad i förening och det är allas ansvar. Vi har i princip samma manskap som vi hade i höstas och då vi var Sveriges tredje bäst lag – kunskapen finns i gruppen.

Kom ni överens om någon konkret förändring i samband med match?

– Jag ska inte lägga mig i detaljer i fotbollen. Laget ska förbereda sig som de brukar, det är inte min uppgift att gå in och pilla på fotbollsdelen.

Hur ser förtroendet ut för tränaren (Peter Swärdh)?

– Det är oförändrat. Vi har förtroende för Peter och teamet runt laget, absolut. Det är lätt att utse en syndabock men det är en för enkel analys. Det är andra som behöver kliva fram.

 

Relaterade artiklar