Laddar

KHC-coachen hoppas på sin förre kapten

Efter comebacken i onsdags – nu vill Reine Rydberg se en permanent lösning med förre kaptenen.

delningar

När Kalmar HC saknade folk drog han på sig matchstället igen. Den förre kaptenen gjorde ingen i Iffehallen besviken i onsdags kväll.

– Han är väldigt duktig och har en enorm erfarenhet och drivkraft, både som spelare och ledare vid sidan av isen, säger Reine Rydberg om Martin Åkesson.

Åkesson har lovat att ställa upp veckan ut för sitt gamla lag. Vad som händer därefter står skrivet i stjärnorna.

– Givetvis hoppas vi att han tycker det är kul och positivt att vara med. Sedan kan jag inte uttala mig så mycket mer. Men självklart hade det varit önskvärt att ha en sådan spelare i laget hela tiden.

Även Jimmie Svensson gjorde comeback i 11-0-krossen mot Lund.

– Det syns att även han har hög kompetens och visar attityd med sitt ledarskap och proffsighet, säger Rydberg.

Svensson återfinns precis som Åkesson i söndagens trupp mot Värnamo. Den förstnämndes kontrakt med Kalmar HC börjar inte gälla förrän efter årsskiftet.

– Det har varit skönt att få in två gubbar till nu när vi varit kort om folk. Jag hoppas att vi kan gå på fyra kedjor och tre backpar mot Värnamo, säger KHC-coachen.

Gästerna från Värnamo skuggar KHC och ligger på samma antal poäng i tabellen.

– Jag vill se att vi är bättre med spelet utan puck. Där har vi varit slarviga hittills och jag vill se mer noggrannhet i det momentet, säger Reine Rydberg.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.