Laddar

KHC-forwarden: ”En av de tuffaste bortamatcherna”

Kalmar HC till Blekinge – med en Kallingekille i målform. "Skönt, det var tre-fyra matcher sen sist".

delningar

I 3–1-segern mot Alvesta satte Linus Dahlstedt två kassar och avslutade därmed en period av måltorka.

– Skönt, det var tre-fyra matcher sen sist. Annars har det känts bra i vår kedja med Jarkko (Oikarinen) och Robin (Dahlstedt). Samtidigt märks det att serien är jämnare och tuffare än förra året, säger KHC-forwarden.

På onsdagen väntar tabelltrean Mörrum i Jössarinken.

– Det är en av de tuffaste bortamatcherna. Det är alltid kul att komma till Mörrum och kriga om poäng. Lite extra speciellt för oss som är från Blekinge, säger Linus som liksom brorsan Robin är uppväxt i Kallinge.

Vad är Mörrum för typ av lag? – De är unga, skridskostarka och jobbiga att möta. Men vi vet hur vi ska spela och jag tror det kommer bli en rolig match.

Kalmar HC har under den senaste tiden drabbats av en del skador och sjukdomar, men tre femmor ska inte vara några problem att skrapa ihop.

Noterbart är att Mörrum har ett helt koppel poängfarliga spelare. Andreas Ahlberg Silverberg, Tom Mäkitalo och Marcus Ericsson ligger etta, tvåa, respektive fyra i poängligan.

– Jag har faktiskt ingen större koll på dem. När vi mötte dem i höstas tycker jag inte någon stack ut speciellt mycket, avslutar Dahlstedt.

Relaterade artiklar