KHC går för andra raka: "Viktigt att vi börjar i rätt ände"

Kalmar HC vill följa upp drömstarten på VårEttan när Halmstad HF kommer på besök.

delningar

Kalmar HC fick en riktig drömstart när man slog Mörrums GoIS IK hemma i Iffehallen i premiären av VårEttan med hela 7-2.

– Det är såklart viktigt med en bra start för självförtroendet. Vi har pratat mycket om att komma upp med försvarsspelet så det ar skönt att vi kunde göra en stabil match, säger backen Jens Andersson.

Just försvarsspelet är någonting som tränaren Lenny Eriksson tryckt extra mycket på under större delar av grundserien och inte minst under det korta uppehållet inför VårEttan.

– Men jag tycker nog att försvarsspelet såg lite bättre ut mot Mörrum nu senast, säger Andersson.

På vilket sätt?

– Vi tog det på lite mer allvar och vi fuskade inte lika mycket. Vi har tappat lite puck på fel ställen framförallt, men det såg som sagt bättre ut nu senast.

Vad kan ni ta med er från grundserien?

– Spelmässigt är det offensiven framförallt som vi kan ta med oss. Men sen är det som sagt det defensiva arbetet som vi kan förbättra. Gör vi fem, sex mål varje match så ska vi vinna, så enkelt är det.

Under torsdagen gästar Halmstad HF som just nu är jumbo i serien med 0 inspelade poäng. De kommer senast från en 4-2-förlust mot Tyringe SoSS. Och KHC har bra koll på motståndet.

– Vi har mött dem och vi hade lite problem med dem när vi mötte dem borta. Men senast hemma tycker jag att vi spelade ut dem och hade kontroll hela matchen. Men som sagt, det är viktigt att vi börjar i rätt ände och tar det därifrån.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar