KHC går för tredje raka: "Brutit förtrollningen"

"Förhoppningsvis kan vi komma förbi det stadiet där vi är ett varannan-dag-lag".

delningar

Under söndagen väntar tabellsexan Hanhals som på 18 matcher tagit 32 poäng och just nu parkerar på en sjundeplats med två poäng upp till Nybro Vikings som innehar den sista platsen till Allettan.

Kalmar HC har inför söndagens match tagit två raka segrar – något som man inte mäktat med att göra en enda gång tidigare under säsongen. Sist laget spelade bortaslog man Tyringe SoSS med 5-3 och matchen innan dess vann man hemma mot Mörrums GoIS IK med 4-3.

– Det som talar för att vi tar en tredje raka är nog att vi har brutit den förtrollningen att bara vinna en match. Förhoppningsvis kan vi komma förbi det stadiet där vi är ett varannan-dag-lag. Men Hanhals är ett bra lag, de har delvis imponerat i serien, så det är en tuff match som väntar, säger tränaren Lenny Eriksson.

Sist lagen möttes förlorade Kalmar HC med hela 7-3, lagets största förlust tillsammans med HC Dalen hemma (0-4).

– Vi tar inte med oss någonting från förra gången vi mötte Hanhals egentligen. Vi var skitdåliga och de gjorde mål på allting och var extremt effektiva. Vi ska upp ett snäpp till och behålla anfallsspelet som vi har och försöka stabilisera försvarsspelet, menar Eriksson.

Ja, för det känns som om ni är bra offensivt?

– Jo men det är vi. I 5 mot 5-spelet är vi bra, men vi behöver fortfarande slipa lite på våra powerplay och det finns alltid saker att förbättra framåt. Vi är under ständig utveckling.

Till matchen saknas Niklas Dahlberg och Linus Dahlstedt.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar