KHC har slagläge inför de sista omgångarna: "Det här vi siktade på"

Tränare Lenny Eriksson. - Foto: Mattis Andersson

Laget ligger tvåa – men har chansen att gå om Nybro Vikings.

delningar

Kalmar HC har satt sig i en väldigt spännande position i och med de senaste segrarna. När fem omgångar av VårEttan återstår ligger laget tvåa, en poäng bakom tabellettan Nybro Vikings – som dock har en match mer spelad.

– Det var det här vi siktade på när vi startade fortsättningsserien – att vi ska vara med i racet på slutet, säger KHC-tränaren Lenny Eriksson.

Ni vände och vann en oerhört tight match senast mot Mörrum, hur mycket betyder en sådan seger?

– Det var en tokviktig seger när det blir den här typven av matcher som inte alltid är välspelade. Hockey går ut på att vinna matcher, punkt slut. Det går inte att förvänta sig att det blir en glamourhockey och att allting är perfekt. Så det var en viktig seger för oss.

Kalmar har dragits med skadebekymmer under den senaste tiden och när resten av serien spelade matcher under fredagskvällen, kunde Kalmarspelarna istället ta det lugnt och vila upp sig – något som är nödvändigt menar Eriksson.

– Man märker hur många fler mål det blir i de sista omgångarna. Det är ett tufft spelschema och det är grabbar som jobbar hela dagarna och har ett tufft spelschema, då blir det lätt lite trötta skallar som tar mindre begåvade beslut på isen och som tappar fokus lite oftare än vanligt, det blir lätt lite speciella matcher.

Nu väntar nästa utmaning för Kalmar HC när Halmstad HF kommer till IFFEhallen under söndagen. Sist lagen möttes förlorade Kalmar i sudden death. En match där Kalmar var trubbiga offensivt.

– Väldigt mycket går ut på att orka hålla fokus på det vi har jobbat med i många många månader och för att vinna mot Halmstad så måste vi börja med att spela ett bra försvarsspel som är grunden till allting.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar