Laddar

KHC:s ordförande omvald – så ska de ta nästa steg

Säsongen 16/17 blev en framgång både på och utanför isen för Kalmar HC. På måndagskvällen blev Tobias Johansson omvald för två nya år som ordförande.

delningar

Som nykomlingar i Hockeytvåan lyckades Kalmar HC ta sig till slutkvalet till Hockeyettan, där man slutade på fjärde plats. När föreningen summerade året kunde man konstatera att omsättningen ökade kraftigt, från 2,9 till 4,6 miljoner kronor.

– Vi har haft våra utmaningar under året ekonomiskt men som jag många gånger påpekat, vi gör ingenting där vi riskerar vår ekonomi, säger KHC:s ordförande Tobias Johansson till föreningens hemsida.

KHC har nu ett eget kapital på 68 000 kronor. En annan glädjande utveckling är att antalet medlemmar har ökat med cirka 100 personer.

– Vi hade 200 ungdomar i träning där 26 isledare tillsammans med övriga har gjort en mycket värdefull insats vecka efter vecka för att fostra våra barn och ungdomar, berömmer Johansson.

Kalmar HC blev även belönade med Kalmar kommun jämställdhetspris 2017 för sitt arbete med att starta upp ett damlag, något som 24Kalmar tidigare har uppmärksammat.

För att föreningen ska kunna ta nästa steg anser Tobias Johansson att det är viktigt att KHC kan behålla talangfulla ungdomar. Ett problem är att lokala föreningar värvar av varandra.

– Vi kommer föra en tydligare dialog om problematiken mot Smålands ishockeyförbund. Vi tappar i min värld för många barn och ungdomar till närliggande föreningar. Här måste vi jobba ännu hårdare för att erbjuda regionens bästa barn- och ungdomsverksamhet.

När föreningarna värvar ungdomar från varandra innebär det att vissa lag kan tvingas lägga ner på grund av spelarbrist.

– Det riskerar att urholka våra lag och killarna som stannar i sin moderförening får sluta för det inte finns någon verksamhet. Detta är helt oacceptabelt, menar Johansson.

I takt med att KHC växer så ökar behovet att ett större kansli. I framtiden ser Tobias Johansson att man måste tillsätta till exempel en klubbchef. Och som alltid är det viktigt med alla eldsjälar som ställer upp.

Ideella krafter i en förening är alltid en utmaning och det blir inte lättare men vi behöver bli fler som avlastar varandra och fler som engagerar sig i ishockeyn i Kalmar HC, säger Tobias Johansson.

En annan viktig punkt för att KHC ska kunna utvecklas är arenafrågan. Tidigare i våras rapporterade 24Kalmar om planerna – den politiska majoriteten vill bygga en ny ishall under nästa mandatperiod.

– Iffehallen byggdes 1981 och har sedan dess lappats ihop säsong efter säsong. Mögel har avlösts av råttor och möss i utrymmen där våra aktiva vistas och vi har haft barn och ungdomar som fått sluta spela ishockey på grund av den dåliga innemiljön, säger Johansson.

– Detta är ohållbart och ska vi lyckas fortsätta utveckla Kalmar HC dit jag och föreningen vill så måste Kalmar Kommun stå bakom denna ambition och inom en rimlig framtid bygga en ny arena och mötesplats för ishockeyn och konståkningen i Kalmar.

Om cirka tre veckor går Kalmar HC på is och den 26 augusti är det dags för säsongens första träningsmatch, borta mot Mörrum GoIS IK.

Preliminärt är det sedan seriepremiär i Hockeytvåan den 1 oktober mot Alvesta SK på bortaplan.

Kalmar HC har värvat en hel del nya spelare till årets säsong – här hittar du alla artiklar om KHC.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.