Laddar

KHC rustar inför alltrean – ”Flage” tillbaka i båset

Magnus "Flage" Johansson kommer att vara med i båset under Kalmar HC:s matcher framöver. "Sex ögon ser mer än fyra", säger KHC:s sportchef Roger Nyström.

delningar

Efter förra säsongen kände tränarprofilen Magnus ”Flage” Johansson att det behövdes en ny röst i Kalmar HC:s bås. Han valde att lämna huvdtränarrollen. Stefan Fredriksson blev ny huvudtränare med Mikael Ekeberg som assisterande tränare.

Nu har klubben beslutat sig för att förstärka ledarstaben under träningar och matcher. Kontentan blir att ”Flage” är tillbaka i båset.

– Det har hela tiden varit vårt önskemål att vara tre ledare i båset, sex ögon ser mer än fyra. Han har mycket rutin och tillför mycket säger KHC:s sportchef Roger Nyström.

”Flage” har funnits med i bakgrunden under årets säsong och har haft hand om fysträningen – nu utökas hans roll.

– Det handlar inte om Stefan eller Mikael har gjort ett dåligt jobb, utan mer att vi vill ge spelarna bättre förutsättningar, både på träningarna och under matcherna. Det här är något som har växt fram under säsongen. Det är dock inte riktigt klart vilket huvudfokus ”Flage” kommer att ha, säger Roger Nyström.

Första matchen med ”Flage” i båset igen – blir på torsdag i KHC:s match mot Virserum.

Kalmar HC har gått som tåget under inledningen av säsongen och leder grundserien. Nu förstärker man alltså ledarstaben inför alltrean och ett eventuellt kval.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.