KHC-spelare klev av magsjuk: "Får hänga något över honom"

Det viktiga för Kalmar var inför matchen att inte få några onödiga skador. Nu åker man hem från Hässleholm med en befarad magsjuka på målvakten. - Foto: Faton Pasho

Hela sex olika målskyttar lyckades Kalmar HC plocka ut i fortsättningsseriens sista match.

delningar

Derbyseger och en bärgad playoff-plats i måndags. Med all rätt var det ett mindre motiverat Kalmar HC som åkte till Hässleholm för att matcha mot Tyringe SoSs.

– Det blir ingen hockeymatch i ordens rätta bemärkelse. Alla kampmoment uteblir och det blir mycket åka runt och spela puck. Vi försökte att fokusera på en del moment i försvarsspelet men det tappade vi också sen, säger huvudtränare Lenny Eriksson.

Trots att det var två lag som inte hade något att spela för så fanns det ljusglimtar. För Kalmar handlade det bara om att inte få några skador och fortsätta på den fina trend man nu är inne i.

– Det var egentligen bara att bli färdig med en betydelselös match. Men under en tid har vi skapat en vinnarkultur i laget och vi tyckte att det var onödigt att skita bort den. Vi ville behålla vinnarspåret, det är aldrig fel att vinna, säger Eriksson.

Men inge spelare med känningar?

Nej, det är enda tokiga är Vilardo (Nick) som startade matchen fick kliva av med magbesvär, med bara fem minuter kvar av matchen. Det var inte bra, men vi får hänga något över honom och får försöka separera honom från övriga laget.

Nu väntar snart allvaret igen för Kalmar HC när playoff mot Allsvenskan drar igång den 26 februari. Vilka man ställs mot är fortfarande oklart.

FAKTA

Tyringe - Kalmar HC 3-6 (2-3, 0-1, 1-2)

Mål, Kalmar: Toni Makitalo, Niklas Dahlberg, Andreas Holmqvist, Kevin Andersson, Kim Runermark, Sebastian Ottosson

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar