Laddar

KHC:s första förlust: ”Stora minuset var special teams”

Kalmar HC hade 39 skott på mål – bara ett gick in. "Får man hundra PP-lägen måste man göra fler mål"

delningar

Kalmar HC är inte längre obesegrat i Hockeytvåan. Efter två raka vinster förlorade man bortamatchen mot Jonstorp med 4–1.

– Det stora minuset var special teams. Får man hundra powerplay-lägen måste man göra fler mål. Vi borde gjort minst två-tre stycken, säger KHC-tränaren Reine Rydberg.

Kalmar HC brände sju av åtta lägen i spelformen med en man mer på banan. Inte förrän Jarkko Oikarinen tryckte in 4–1-pucken med sex minuter kvar att spela fick man hål på Simon Zurawski i JIF-målet.

– Vi var alldeles för ineffektiva och borde varit mer fysiska framför deras kasse, säger Rydberg.

Tre av Jonstorps fyra mål kom till i powerplay. Det fjärde var ett oturligt självmål som styrdes in via en KHC-försvarares skridsko.

– De (Jonstorp) är alltid bra på hemmaplan där de spelar fysiskt. Det var en riktig hockeymatch med lite efterslängar och trashtalk och det har vi inte haft i de andra matcherna i år.

 

Jonstorps IF–Kalmar HC 4–1 (2–0, 1–0, 1–1)

Målskytt, KHC: Jarkko Oikarinen.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.