Laddar

Killingarna på Skälby Gård har fått sina namn

De fem nyfödda killingarna på Skälby 4H-gård har nu namngivits efter en omröstning på föreningens sociala medier. Precis som i fjol blev ett av djuren i år uppkallat efter en känd profil i Sverige, nämligen Jonas Gardell.

delningar

För lite mer än två veckor sedan föddes fem spralliga men keliga killingar Skälby 4H-gård. För att namnge djuren har det under tio dagar pågått en namntävling på föreningens sociala medier.

Omröstningen har nu avslutats då fyra killnamn och ett tjejnamn röstats fram.

– Vi kollade igenom alla förslag, vissa har blivit röstade på flera gånger så de lite självskrivna. Vi ville inte välja namn som redan valts innan, säger Isabelle Halt som jobbar på gården.

Förra året blev en av killingarna döpt efter Henrik Schyffert och precis som i fjol fick ett av djuren namnet från en kändis, nämligen Jonas Gardell.

– Det ju inte alla kändisar som kanske uppskattar att få en killing uppkallad efter sig men vi kände att Jonas Gardell har god humor och självdistans och skulle nog uppskatta detta, säger Isabelle.

William, Vide, Olof och Vilja gör honom sällskap på gården fram till hösten då de är tillräckligt stora för att flytta in på andra gårdar.

 

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.