Laddar

Kim Nilsson: ”Känns för jävligt”

Det blev inget VM-guld för stjärnan Kim Nilsson. Finland vann finalrysaren.

delningar

FBC Kalmarsunds stjärna Kim Nilsson satte tidigt 1–0 på volley i första perioden och gav Sverige en drömstart på VM-finalen mot Finland. Men när 60 minuter var spelade var ställningen 3–3 och matchen gick till sudden death.

Väl där skapade Sverige en jättechans – och det var Nilsson som fick den. Fri från halva plan valde Nilsson att skjuta ett tidigt skott i stället för att försöka sig på en dragning. Bollen smet ett par centimeter utanför målvaktens vänstra kryss och matchen gick till straffar.

Nilsson satte Sveriges första straff men två missar innebar att Finland tog sitt tredje VM-guld någonsin.

 Vi gör ändå en bra final och det känns för jävligt att förlora på straffar. Tyvärr sätter vi inte chanserna i sudden, säger en märkbart besviken Nilsson i C Mores sändning direkt efter förlusten.

Under VM-turneringen gjorde Nilsson nio mål och tre assist och blev därmed Sveriges bästa poängplockare genom tiderna. Något som stjärnan inte kunde glädjas åt särskilt mycket under söndagskvällen.

– Det är synd att säga att vi inte spelar med hjärtat för det gör vi faktiskt matchen igenom. Det är väl i så fall lite individuella misstag, att vi inte riktigt vågar spela vårt spel och det kanske straffar oss.

Se Kim Nilssons 1–0-mål på volley i spelaren här under:

VM-final: KIm Nilsson ger Sverige en drömstart i finalen mot Finland. Så HÄR såg det ut: #innebandy https://t.co/Ej5Sw06mJA
— TV4 Sport (@TV4Sport) December 11, 2016

 

Relaterade artiklar