Laddar

Klädbutik flyttar in hos Magasinet: ”Fullföljer mina drömmar”

Efter en tur utomlands har nu Patrik Sjöblad flyttat hem till Kalmar för att sälja kläder från lokala modeskapare.

delningar

Patrik Sjöblad är född och uppvuxen i Kalmar men de senaste tio åren har han bott och jobbat i Norge. Nu är han tillbaka i hemstaden och har öppnat sin butik, Sjøblad, i Magasinet.

– Jag och Jangir (Maddadi, ägare till Magasinet) är goda vänner och har pratat om att göra något sånt här redan när han började renovera lokalen. Nu blev det ett ypperligt tillfälle att fullfölja mina drömmar.

Magasinet ligger vid Ölandskajen och sedan tidigare finns det en restaurang i lokalerna och på väggarna hänger det konst från lokala konstnärer.

– Kunderna vill ha något nytt och besökarna har gett oss väldigt fin respons. Det är en mötesplats här, du behöver inte äta eller shoppa utan bara njuta av atmosfären och omgivningen om du vill det, säger Patrik om Magasinet.

Patrik har jobbat länge i butiksvärlden och brinner för sitt yrke.

– Det jag gillar med jobbet är att få vara kreativ i konceptet samt träffa människor och hjälpa dem att finna sina outfits och gåvor. De får jättegärna be mig om hjälp eller råd när de handlar eftersom jag är expert på kläderna och märkena, jag tycker bara att det är roligt.

Kläderna som Patrik har tagit in är en blandning mellan märken från modeskapare med lokal anknytning, som Alexander Stutterheims nya projekt John Sterner, och även stora internationella märken.

– Det är inte prislappen som är i fokus utan bra produkter och varumärken. Innan har man behövt åka till en storstad för att köpa dessa märken men nu har jag tagit dem till Kalmar. Jag har även valt att fokusera mycket på väskor och andra accessoarer och kommer att utöka utbudet, det är fortfarande lite saker som inte är helt på plats.

Butiken har redan smygöppnat men den officiell öppningshelgen är den 7-9 april då det även kommer att bli en del festligheter.

– Förhoppningsvis kommer jag att stanna här i många år framöver. Jag kommer även att färdigställa min e-butik, så jag kommer att kombinera den med den fysiska butiken här, avslutar Patrik.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.