Laddar

Klar seger för Rockneby i vindpinad match

I regn och rusk gjorde Högsrums FF och Rockneby IK upp i onsdagens match av lokalbollen.

delningar

Förutsättningarna var allt annat är optimala när Högsrums FF tog emot Rockneby IK Borgholms konstgräsplan. SMHI hade till och med utfärdat en klass 1 varning på Öland men det var inget som stoppade matchen från att spelas.

Redan från början var det klart att Rockneby var det bättre laget då de satte tre snabba mål.

– Det känns konstigt att säga när vi har vunnit men efter det tycker jag att vi tappar huvudet lite. Vi attackerar blint och jag är glad över att vi inte blir mer straffade. Vi tappar bollen lite för ofta i det defensiva men annars blev det en väldigt behaglig seger, säger Fredrik Carlsson, tränare Rockneby.

Halvtidsresultatet skrevs till 1-4 och när domaren blåste i pipan för sista gången stod det 2-9 till Rockneby.

– Rockneby var det bättre laget idag. Vi har haft problem med att få ihop ett manskap under de här senaste matcherna och ställde upp med 11 spelare idag. Det är inget att skylla resultatet på men det tar ner killarna lite innan vi ens har börjat. Trots det tycker jag ändå att vi lyckas stå emot dem ganska bra en bit in på andra halvlek, säger Ulf Jonsson, tränare Högsrum.

Han vill också höja hela laget för insatsen.

– Det känns konstigt när man förlorar med 2-9 men killarna går in och gör så bra de kan. Det är också många som inte har varit med på hela året som går in och ställer upp.

I Rockneby förtjänar högerbacken Filip Björkqvist extra beröm.

– Jag tror inte han gör ett enda felpass idag, säger Fredrik Carlsson.

 

Högsrums FF – Rockneby IK 2-9 (1-4)

Målskyttar Högsrum: Andreas Persson & Martin Persson

Målskyttar Rockneby: Alexander Olsson 3, Hugo Gladysz 2, Johannes Olsson, Oskar Friberg, Filip Edvardsson och Ludvig Svarén

 

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.