KLART: Andersson-Borstam lämnar KFF: "Dags att gå vidare"

Mattias Rosenlund (klubbchef) till vänster. Thomas Andersson-Borstam till höger. - Foto: Carl Winsth

(UPPDATERAD 14:33) Oväntat besked från Kalmar FF – så ska han ersättas.

delningar

Vid en presskonferens på tisdagen meddelade Kalmar FF att föreningens sportchef Thomas Andersson-Borstam lämnar sin tjänst, något som Kvällsposten kunde avslöja cirka 45 minuter innan pressträffen startade.

– Jag kände att det var dags för mig att gå vidare. Jag har varit i KFF sedan 2013 och gjort sju säsonger varav sex hela år. Det har varit en ära och jag har trivts fantastiskt bra, säger Andersson-Borstam på pressträffen.

Han anställdes som sportchef i augusti 2013 när Nanne Bergstrand hade lämnat föreningen. Andersson-Borstam hade tidigare haft samma tjänst i Mjällby AIF. Till säsongen 2015 plockade han in Mjällbys före detta tränare Peter Swärdh till KFF.

På meritlistan finns även återkomsten för bröderna Rasmus, Viktor, och David Elm samt just Nanne Bergstrand.

– Jag har varit tränare och sportchef i 20 år i sträck, det var dags att sätta punkt här. Det är svårt att hitta en tajming, svårt och känslomässigt. Jag har trivts med staden, föreningen, spelare och ledare. När jag anställded av Anders Nyblom och Svante Samuelsson pratade vi i termer om ett uppdrag på fem år. Det har jag passerat och det känns som att jag är inne på lite övertid, säger Andersson-Borstam.

Han kommer inte att ersättas med en ny sportchef. Istället ska klubbchefen Mattias Rosenlund leda en ledningsgrupp bestående av honom själv, tränaren Magnus Pehrsson, assisterande tränaren Jesper Norberg och akademi- och utvecklingschefen Jens Nilsson.

– Det är en permanent lösning, sedan ska vi återkomma med ett ramverk för hur vi fördelar Thomas arbetsuppgifter och vem som gör vad, säger Mattias Rosenlund.

Klubbchefen passade på att hylla Andersson-Borstam för sina insatser under de sju åren i Kalmar FF.

– Han har gjort ett fantastiskt jobb, det har inte varit en lätt uppgift med i princip noll kronor för spelarköp. Han lämnar över vid ett tillfälle som är bra för föreningen, det tycker jag visar en lojalitet till föreningen.

Rosenlund säger att han och Andersson-Borstam hade en känslomässigt möte i torsdags när han fick beskedet om avhoppet.

– Anledningen till att mötet brev blev känslosamt var ett brev från dottern, det skar in i hjärtat från oss båda. Det är vad livet handlar om. Man är aldrig hemma utan det är fotboll som gäller. Nu ska de ska ta hand om honom och han om dem. Han har varit världens bästa kompis och arbetskamrat, säger Rosenlund.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar