KLART: De bygger nytt kvarter på Karlssons äng

Foto: APP Properties - Foto: Pressbild

31 nya bostadsrätter bildar ett nytt kvarter. "Vi har kikat på det i några år".

delningar

Kalmars nyaste och kanske just nu hetaste bostadsområde, Karlssons äng, kommer att få ytterligare en bostadsaktör. Det är APP Properties som ska bygga ett nytt kvarter med totalt 31 bostadsrätter i området. Och det var när Kalmar kommun, som för drygt ett år sedan, bjöd in till en markangivningstävling som APP Properties nappade.

– Vi blev utvalda till att skapa ett kvarter och började direkt att projektera för det och nu är vi äntligen framme vid säljstart, säger Henrik Swahn som är vd på APP Properties.

Bostäderna, som byggs i trä, kommer att vara två till fyra våningar höga och det mesta av jobbet kommer att göras i fabrik.

– Tanken är att de ska produceras i volymelement, bli körklara i fabrik och sedan monteras på plats. Vi räknar med att cirka 80 procent av arbetet kommer att ske i fabrik och 20 procent på plats.

Fördelen med det är inte bara att byggprocessen går snabbare utan att det är ett kvalitetsbeprövat koncept, menar Swahn. Och att det blev just på Karlssons äng, det var ingen slump.

– Det har hänt mycket under en lång tid där. Det började med Ljusstaden för längesen och det finns många projekt sedan tidigare. Sen har Snurrom dykt upp däremellan och det känns naturligt att det läker ihop.

Hur intressant är Kalmar?

– Det är en bra ort att verka i där det händer mycket. Vi har kikat på det i några år och när markangivningstävlingen dök upp så valde vi att vara med helt enkelt. Det ska bli spännande att se, vi har redan har mycket intressenter och vi ser fram emot säljstarten som sker nästa vecka.

Läs mer om Karlssons äng:

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar