KLART: De bygger nytt på Giraffen: "Bästa tänkbara läget"

Beräknas öppna sommaren 2020.

delningar

Sedan januari pågår en stor ombyggnation på Giraffen i Kalmar. Satsningen ska möjliggöra bättre upplevelser för hela familjen och skapa en modern och socialt hållbar mötesplats. Gröna stråk, nya entréer, fler toaletter och möjlighet för fler sittplatser.

Delar av Giraffen har, till följd av den rådande ombyggnationen, stått tomma. ÖoB fick lämna Giraffen i mitten av oktober och Strömssons Conditori i januari. Däremot har Intersport valt att lämna Baronen för att istället storsatsa på en större lokal i just Giraffen.

Dessutom kunde Giraffen presentera att klädesjätten H&M ska flytta in till hösten och så sent som förra veckan stod det klart att tre nya butiker: Indiska, Espresso House samt Kama Sushi kommer att flytta in till hösten.

Nu presenteras nästa satsning. Butikskedjan Lidl, som redan finns på Giraffen, kommer att öka sin butiksyta från 775 kvadratmeter till 1326 kvadratmeter.

– Vi har letat efter den perfekta platsen för att omlokalisera vår butik och nu kommer vi kunna erbjuda Kalmarborna en större butik med hela vårt sortiment. Vi har hittat det bästa tänkbara läget med bra tillgänglighet och hög synlighet, säger Lulu Gylleneiden, Fastighetschef på Lidl Sverige, i ett pressmeddelande.

Den nya butiken beräknas öppna sommaren 2020, men den befintliga butiken kommer att ha öppet som vanligt under tiden. Alla anställda kommer att erbjudas jobb i den nya butiken.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar