KLART: De flyttar in i Baronen: "Känns riktigt bra"

Siktar på att öppna till sommaren. "Varit en målsättning under en längre tid".

delningar

Sedan det stod klart att blombutiken som Kalmarfloristerna lagt ned sin verksamhet i Baronen i början av januari har lokalen ekat tomt. Men nu står det klart att lokalen återigen kommer fyllas av verksamhet när Thomas "Tjommen" Arvidsson, som driver spelbutiken i Berga, tar över, vilket tidningen Barometern var först med att rapportera.

– Det känns riktigt bra. Det har varit en målsättning under en längre tid att hitta ett komplement till butiken i Berga. Det har ingenting med branden att göra utan det här är en process som har pågått under en längre tid, säger Thomas "Tjommen" Arvidsson till 24Kalmar.

Thomas "Tjommen" Arvidsson.

Branden, som härjade i Berga centrum slukade en hel byggnad som är tvungen att rivas. En av butikerna var just "Tjommens" spelbutik.

– Det gjorde att jag fick skjuta upp planerna med några veckor. Men vi kommer inte att lämna Berga. Sen hur och var vet jag inte. Ska vi vara kvar på Ica behöver vi en större yta, något som vi håller på att diskutera med Carl-Philip Karlsson, Ica-handlare på Ica Berga Centrum.

Konceptet kommer att vara kvar, men tanken på Baronen den har funnits under en längre tid.

– Vi fick ett erbjudande om att flytta in på Baronen för två år sedan, men det blev lite för litet och så lade vi det på hyllan.

Trots nya lokaler kommer konceptet att vara kvar.

– Det blir ingen större skillnad. Det ska vi inte ändra på utan vi ska köra vidare i samma anda. Det är andelarna på travet vi har haft som varit vårt stora framgångskoncept.

Vilka möjligheter öppnas upp på Baronen?

– Främst handlar det om att knyta upp en ny kundkrets och inte minst Linnéuniversitetet. Cirka 8 000 personer kommer att vara där när det är fullt där och det är en av anledningarna. Sen tycker jag, på mitt sätt att se det, att det behövs något mer ombud. Det fanns fyra för några år sedan, nu är det färre.

Den initiala, men mycket lösa planen, är att öppna upp spelbutiken i juli eller augusti.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar