KLART: Extrastämman ställs in – tung näringslivsprofil lämnar

Nytt besked från Kalmar FF och företrädarna för namninsamlingen.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

När Henrik Rydströms kontrakt inte förlängdes, meddelade Kalmar FF det på sin hemsida strax innan klockan tio på kvällen, något som upprörde många supportrar. Beslutet blev droppen för några inbitna FF-supportrar som tillsammans startade en namninsamling för att föreningen skulle hålla en extrastämma.

För att det skulle bli en extrastämma behövde man samla in tio procent av medlemmarnas namnunderskrifter – vilket man lyckades med.

Sedan tidigare har Johan Assarsson och Richard Teern lämnat Kalmar FF:s styrelse och under måndagen meddelade Kalmar FF att företagaren P-O Persson, som suttit i KFF-styrelsen i 14 år, väljer att lämna.

– Sedan tidigare har Johan Assarsson (ordf) och Richard Thern informerat valberedningen om att de lämnar styrelsen och nyligen aviserade även P-O Persson sin avgång. Styrelsen beklagar de avhopp som varit och inte minst beklagar styrelsen P-O Persson valt att kliva av. P-O är en av Kalmars mest framgångsrika affärsmän och har i 14 år valt att lägga sitt engagemang i Kalmar FF`s styrelse. Han har varit en av de drivande personerna bakom tillkomsten av Guldfågeln Arena och den för Kalmar FF:s framtid helt avgörande affären när Guldfågeln Arena såldes till Kalmar kommun. P-O har svarat för enastående insatser för Kalmar FF och det kommer att bli svårt att fylla upp hans stol i styrelserummet, skriver Kalmar FF på sin hemsida.

Som en reaktion på det kan den supporterskara som företräder namninsamlingen för en extrastämma, meddela att man i samråd med Kalmar FF valt att stryka extrastämman och istället ersätta den med en tidigarelagd årsstämma.

– Efter en dialog där Kalmar FF:s styrelse har visat handlingskraft och insikt har styrelsen och vi som företräder namninsamlingen tillsammans enats om att ersätta den extra föreningsstämman med en tidigarelagd ordinarie årsstämma. Vi förväntar oss nu medinflytande över val av datum för den tidigarelagda årsstämman, skriver man i ett pressmeddelande.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar