KLART: FBC värvar 18-årig talang från seriekonkurrent

Tränare Krister Carlsson kan räkna in en 18-årig supertalang till den kommande säsongen. - Foto: Mattis Andersson

Ansluter till klubben i mitten av juni.

delningar

FBC Kalmarsunds damer, som föll på målsnöret i kvalet till SSL den gångna säsongen, kan nu presentera säsongens första nyförvärv i form av Denise Nilsson. Denise ansluter från seriekonkurrenten Lindås Rasta IBK.

– Det är med stor glädje som vi lyckats knyta upp Denise Nilsson till FBC kommande säsong. Här får vi en tvåvägsspelare som lika väl kan spela back som längst fram på topp. Denise har ett stort driv för att komma så långt som möjligt som innebandyspelare och i FBC Kalmarsund har vi rätt förutsättningar att skapa dessa möjligheter för henne säger Krister Carlsson, tränare i FBC Kalmarsund i ett pressmeddelande.

Denise beskrivs som en allround-spelare med hög artbetskapacitet.

– Jag har under två års tid mött Kalmarsund som motståndare i allsvenskan och eftersom ni har erfarenhet från SSL och en målmedvetenhet att ta er tillbaka så har ni varit ett riktigt bra motstånd och det har varit tuffa matcher. När jag nu fick chansen att åka till Kalmar, träffa er och höra om Kalmarsund som förening och lag så väcktes helt klart mitt intresse säger Denise Nilsson.

Kontraktet är skrivet över två säsonger och Denise kommer att ansluta till laget efter att hon har tagit studenten i mitten av juni. Hon kommer att spela i tröjnummer 66.

– Mina förväntningar är stora, både på mig själv, på laget och på föreningen! Jag är van att träna mycket och ”leva” innebandy, speciellt eftersom jag gått innebandygymnasium de senaste tre åren. Om (det finns väl inget om?) den planen som satts upp förverkligas så kommer det bli en riktigt tuff, händelserik, utmanande och otroligt rolig säsong säger Denise.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar