KLART: Han är Kalmar FF:s nya tränare

Magnus Pehrsson kommer att ha Jesper Norberg vid sin sida. - Foto: Mattis Andersson

Kontaktet är skrivet på 3 år.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

När Nanne Bergstrand sjukskrevs i slutet av juli tidigare i somras fick Henrik Rydström ta över huvudansvaret i Kalmar FF. Vid sin sida hade han Festim Pasho och Jens "Jensa" Nilsson. Den 18:e november stod det klart att Rydström inte fick något förlängt kontrakt som huvudtränare i Kalmar FF.

Under tisdagen anordnade Kalmar FF en presskonferens där man presenterade föreningens nya tränarduo. Huvudtränare blir Magnus Pehrsson som tidigare under säsongen fick sparken av Malmö FF. Pehrsson har tidigare tränat GAIS, Sirius, Djurgården samt Estlands landslag.

Vid sin sida kommer han att få Jesper Norberg som under 2017 var i AFC Eskilstuna. I början av säsongen 2018 var han i Syrianska men valde att inte fortsätta där.

– Det var en organisation som inte fungerade, så jag har tagit det lugnt under säsongen, säger Norberg.

I mitten av maj fick Magnus Pehrsson sparken från Malmö FF. Sedan dess har han tillsammans med Norberg planerat att tillsammans leda ett lag. Även om det bara var för några dagar sedan han fick kontakt med Kalmar så känner Pehrsson att han har hunnit skapa sig en bra bild av laget.

– Jag har under de sista intensiva dagarna försökt få en bild av den spelartrupp som finns i nuläget. Jag har hunnit se en hel del matcher från hösten. Sen är det klart att det finns alltid någon spelare som har varit med länge och som man känner till sen tidigare, säger Pehrsson.

FAKTA

Jesper Norberg

Jesper talar flytande portugisiska och har tidigare scoutat spelare i Brasilien.

Han ligger bakom värvningarna av Paulinho Guará och Afonso Alves till Örgryte. Han anses vara mannen som ligger bakom det stora projekt som ÖIS hade i Brasilien.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar