Laddar

KLART: Han blir nästa FBC-värvning: ”Något riktigt spännande på gång”

En av Allsvenskans bästa defensiva backar har skrivit på för FBC Kalmarsund. "En proffsig förening som har börjat bygga upp en vinnarkultur".

delningar

På onsdagsmorgonen blev det officiellt att FBC Kalmarsund värvar backen Mattias Jansson från Visby IBK. 22-åringen har spelat för Gotlandsklubben i tre säsonger och utmärkt sig som en av seriens bästa backar.

Han beskrivs som snabb, teknisk och med ett bra skott. Jansson har skrivit på ett tvåårskontrakt med FBC.

– Mattias är en spelare som är duktig både i offensiven och defensiven. Känslan är att han kommer ta ytterligare ett kliv i offensiven med denna omgivning där hans snabbhet och teknik passar in i hur vi vill spela innebandy, säger sportchefen Adam Kallenberg till FBC:s hemsida.

– Jag har själv gillat vad jag sett hos Mattias och han var en av Visbys bästa spelare så vi är nöjda med detta tillskott.

Trots SSL-intresse från moderklubben Storvreta och Karlstad valde backen att hoppa på FBC Kalmarsunds satsning mot just SSL.

– Kalmarsund är en proffsig förening och har något riktigt spännande på gång som jag vill vara med på. Man har hög kompetens och spets. Dessutom har man börjat bygga upp en vinnarkultur, säger Mattias Jansson.

På tisdagen blev det klart att FBC förstärker med poängkungen Andreas Hörberg från Carlshamns IBK.

Relaterade artiklar