KLART: Han tar över Hotell Borgholm

Hotell Borgholm får ny ägare från och med januari 2019. - Foto: Karl-Oskar Karlsson

Här är den nya ägarens planer för verksamheten: "Otroligt inspirerande".

delningar

I mars meddelade krögarparet Karin och Owe Fransson att de sökte en efterträdare som var redo att ta över Hotell Borgholm. Nu är jakten avslutad. Christofer Johansson blir ny ägare av verksamheten från och med januari 2019.

Johansson har de tre senaste åren drivit Eksgården i Gårdby. Dessförinnan har han bland annat varit kökschef på Krakas krog på Gotland.

– Christofer är lite äldre än jag själv var när jag startade Hotell Borgholm 1972, så man kan se vissa likheter mellan oss. Vi ville inte sälja vårt livsverk till vem som helst, men vi upplever Christofer som en mycket företagsam och lovande kille. Han har en trevlig personlighet som gör att han är lätt att tycka om. Det känns mycket bra att ge en ung person den här chansen och möjligheten, säger Owe Fransson i ett pressmeddelande.

Enligt Johansson kommer konceptet att bli detsamma. Personalen kommer att vara kvar, men lokalerna ska göras om. Öppningen är planerad till mars 2019.

– Eksgården var mitt första egna projekt där jag har fått jobba med helheten, både restaurang och hotell. Det känns som en bra grund och jag har lärt känna Öland en del under de här åren. Jag ser med spänning fram emot att ta över Hotell Borgholm som är Ölands främsta hotell och restaurang. Det känns otroligt inspirerande och min målsättning är att fortsätta utveckla och förädla den gastronomiska upplevelsen, säger Christofer Johansson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar