Laddar

Klart: Han tar över Kalmar AIK

Tasso Martidis. Där har ni namnet på Kalmar AIK:s nye tränare. "Det ska bli riktigt kul att visa vad man kan i Kalmar", säger Martidis.

delningar

Under måndagen blev det klart. 29-årige Tasso Martidis blir Kalmar AIK:s nye tränare.

– Ja, det stämmer. Vi kom muntligt överens för bara någon timme sedan, säger Tasso Martidis under måndagskvällen.

24Kalmar har tidigare under hösten skrivit om Tasso Martidis som under 2015 coachade upp Uppsalalaget Vindhemspojkarna till division 3 under hans första säsong som huvudtränare.

Under de senaste veckorna har Kalmar AIK och Martidis hållit kontakten och när det blev klart att han att hade löst ett jobb som advokatsekreterare i Kalmar så var det inte mycket att tveka på för 29-åringen.

– Kalmar AIK har visat ett stort intresse och har verkligen legat på. En stor anledning till att jag valde klubben var ”Klabbe” (Kristian Claesson, sportchef i Kalmar AIK, reds. anm.). Han är en fantastisk människa och har ett sunt fotbollstänk, samt en vision som lockade mig. En långsiktig plan om att etablera Kaik på en högre nivå, säger Martidis, som inom kort väntas skriva på ett 1+1-kontrakt.

Hur går tankarna kring ditt nya uppdrag? – Det ska bli riktigt kul att visa vad jag kan i Kalmar. Jag vill inte bara bli ihågkommen som ”Vasses son” (Vasse Martidis, gammal Kalmar FF-profil, reds. anm.), säger han och skrattar.

Vad kommer publiken att få se för fotboll från ”Klubbens” sida under 2016? – Offensiv fotboll. Det blir ganska tyskt. Ett organiserat anfallsspel där vi jobbar efter färdiga mönster. Och givetvis bollar på backen och inte i luften.

Det var rätt turbulent i Kalmar AIK under 2015… – Jag hoppas att det har lugnat ned sig nu när vi har gjort klart med tränare. Jag känner många som har spelat i klubben och som spelade i år. Och finns det några problem kvar – så gör man som man gör med alla problem – reder ut dem.

Kristian Claesson om valet av tränare: – Vi är jättenöjda med den här lösningen. Det är precis vad vi behövde, ett nytt blod i lokalfotbollen, nytt ungt och hungrigt. Han är jäkligt sugen på att komma hit och göra avtryck. Tasso har gjort det bra i Uppsala och jag har fått goda referenser, säger Kristian Claesson.

Kalmar AIK hymlar inte med målsättningen under 2016.

– Vi vill återvända till division 3 så fort som möjligt. Jag hoppas att jag kan sätta prägel på laget snabbt, men det kommer att bli en tuff elitfyra med många långa resor, säger Tasso Martidis.

Vem som kommer att assistera Tasso Martidis är inte officiellt. Men nye  Kaiktränaren kunde i alla fall dementera ett namn.

– Jag frågade pappa på skämt, men han tackade nej, säger Tasso Martidis och skrattar.

Ett namn som har dykt upp som assisterande tränare är årets målkung i Kalmar AIK, Andreas ”Snurre” Persson.

– Inga kommentarer, säger Kristian Claesson.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.