Laddar

KLART: Kalmar får ny fotbollsklubb

Kalmar City BK – det är namnet på stadens nya fotbollsklubb. "Vi ska gå upp direkt", säger initiativtagaren Ted Lundin.

delningar

Nästa säsong kommer ett nytt lokalt fotbollslag kliva in i seriesystemet. Kalmar City BK är namnet på lokalfotbollens senaste tillskott. Bakom föreningen står Ted Lundin, från Landskrona, och Mirza Begovic, Kalmar.

– Det är registrerat och klart. Vi fokuserar på ett seniorlag till att börja med sedan vill vi utöka med ungdomsverksamhet när vi etablerat oss, säger Lundin som studerar tillsammans med Begovic i Vimmerby.

– Jag har tidigare varit engagerad i en handbollsförening och har spelat fotboll i några år. Mirza har spelat fotboll hela livet, säger Lundin som ska vara assisterande tränare i laget.

Runt 15 spelare har lämnat klartecken att spela för klubben och ytterligare ett tiotal är intresserade. Nu handlar det mesta om att hitta en tränare till laget som kommer att starta i division 6.

– Vi har varit i kontakt med en tränare men han är svårflörtad. Fler spelare är också välkomna. Vi kommer ha ett träningsläger i januari för alla som är intresserade, säger Lundin.

Var hemmamatcherna ska spelas är inte klart. Kalmar kommun har ännu inte tilldelat föreningarna i området vilka planer som kan användas nästa säsong – men killarna har lämnat in önskemål om Bergavik och Södra utmarken.

– Vi ligger på kommunen men de bestämmer inte planerna förrän vintern eller våren. Men de stöttar oss och har varit trevliga hela tiden.

Ambitionen för laget är att omgående klättra i seriesytemet.

Vi ska upp direkt. Vi vill klättra några divisioner inom de närmsta åren, säger Lundin.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.