Laddar

KLART: Kalmar HC startar damlag

Ett 20-tal hockeysugna tjejer tog själva kontakt med Kalmar HC. Nu blir deras önskan verklighet. I höst startar KHC damlag. "Målet är att spela seriespel", säger initiativtagaren Olivia Svensson

delningar

För ungefär en månad sedan togs första kontakten mellan en grupp hockeysugna tjejer och Kalmar HC. Efter ett möte blev det under fredagen klart att KHC startar upp ett damlag till hösten.

– Det var de själva som tog kontakt. Det är ett gäng på 23–24 stycken som är intresserade. Vi får se när de är redo att möta andra lag, säger Patrik Nilsson, som kommer vara lagledare för laget.

Kommande säsong kommer laget bara att träna och inte delta i seriespel. Målet är att så småningom att delta i seriespel.

Olivia Svensson var den som samlade ihop gruppen av intresserade tjejer.

– Jag har alltid varit intresserad av hockey och så spelade vi tjejer en gång i skolan och tyckte det var väldigt kul. Det var så det började.

Rekryteringen har i stor utsträckning skett på Kalmars gymnasieskolor via sociala medier.

– Jag skapade en undersökning via en app på datorn som tjejer från Stagg, Kagg och Jenny (Nyströmsskolan) har fått klicka i om de varit intresserade.

Redan nästa vecka börjar tjejerna träna med killarna i de äldre ungdomslagen i föreningen. Vem som blir tränare är ännu inte klart.

Relaterade artiklar