KLART: "Klubben" flyttar till Bergavik

Kalmar AIK flyttar från Fredriksskans till Bergavik. - Foto: Arkiv

Anrika föreningen byter lokaler på grund av ombyggnation.

delningar

På grund av den rådande ombyggnationen som kommunen ska göra på Fredriksskansområdet kommer Kalmar AIK att flytta till Bergavik, något som en av de nya tränarna, Kelly Kristensen känner är tudelat.

– Jag som är inbiten "blå" och har Kalmar AIK som moderklubb så är det klart att det var drömmen att få spela på Fredriksskans, men när man åker ned till Bergavik idag och ser vad de har gjort, så blir man inte så jävla ledsen, menar han.

Baracken som är Ängö BK håller hus i kommer att rivas vilket kommer resulterat i att fyra omklädningsrum försvinner.

– Det innebär att varken vi eller Ängö kommer att ha ett fast omklädningsrum på Fredriksskans. Dessutom kommer skolan ha idrott på A-plan med gympadojjor och så kommer det förmodligen satsa lite mer på konserter på Fredriksskans eftersom Guldfågeln inte riktigt funkade med ljud och då lastbilsinfarten var för liten.

Så vad händer nu för er del?

– Vi håller på att rensa på Fredriksskans, eldsjälen Robert Soltorp har lagt ned ett jättejobb. Nu är tanken att vi kommer att flytta till Bergavik där vi har en klubbstuga sedan innan med två riktigt fina omklädningsrum som ligger precis vid den nya konstgräsplanen.

"Klubben" har fått löfte om att få spela A-lagsmatcherna på Bergas A-plan, men det är inte helt omöjligt att man väljer att spela matcherna på Fredriksskans.

– Vi kommer att lägga hela försäsongen i Bergavik och sedan får vi se vart vi lägger våra matcher. Vill vi spela matcherna på Fredriksskans, så får vi det.

Känner ni er undanknuffade?

– Nej absolut inte. Kommunen har absolut inte slängt ut oss, utan de har varit hjälpsamma i allting. De har tagit bort lite tunga grejer och ställt dit en container som vi kan använda, så de har varit bra att ha att göra med.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar