Klart med ny tatueringsmässa – som byter lokal

Världskända band och nästan 100 tatuerare från hela världen lockas till Kalmar. "Vi hoppas kunna locka man ur huse".

delningar

I sex år har tatueringsmässan fyllt Kalmarborna med omnejd. Nu står det klart att det blir en sjunde gång. Årets tatueringsmässa kommer dock att byta lokal – och datum.

– Vi kommer att köra den 13-15 september fast i Kalmarsalen istället, säger Jonas Persson en av arrangörerna för mässan.

Planen var att hålla till på Sandra, precis som vanligt och man hade fått löfte om att få vara i Sandras lokaler oavsett om Anders Blomqvist, som driver Nöjespalatset Sandra, skulle vara kvar eller inte. Men så blev inte fallet.

– Vi var tvungna att byta lokal helt enkelt. Men det blir nog ett lyft skulle jag säga. Jag tycker nog att Kalmarsalen är bättre rustat än Sandra. Vi hade inte gjort den här förändringen om vi kunnat vara i Sandra, men nu får det bli en förändring och det behöver inte vara negativt.

Tatueringsmässan kommer att ta över hela Kalmarsalen för att kunna få plats. I pelarsalen kommer det finnas tatuerare, likaså kommer Glasverandan att fyllas med tatuerare. Man hoppas även på att få kunna lägga beslag på en liten del av muséet.

– Men i den stora konserthallen kommer det bara att bli musik.

Och musik av världsklass kommer det bli. I skrivande stund har tre av fyra liveband bokats och det är inte vilka som helst. Corroded, Lillasyster och Backyard babies.

– Jag känner mig riktigt nöjd med bokningarna i år. Det är bara det fjärde bandet som vi inte bokat klart än, men headlinebanden blir riktigt riktigt bra. Vi hoppas vi kan locka man ur huse.

Blir det några nyheter till årets mässa?

– Inte direkt, vi har ett ganska inarbetat koncept. Däremot så siktar vi på att köra boxboll-SM igen. Det var ett riktigt lyckat inslag i fjol med 50 personer som ställde upp.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar