Laddar

KLART: Miljonregn över Kalmar

Så mycket pengar får Kalmar.

delningar

Under 2017 kommer Migrationsverket ha betalat ut 26,6 miljarder kronor i statlig ersättning för asylsökande till kommuner och landsting. Idag den 29 december har det blivit dags för den sista delutbetalningarna för året.

Delutbetalningarna består av de fyra ersättningstyper där kommunerna har sökt mest ersättning. Dessa typer inkluderar: faktiska kostnader för vård och boende för ensamkommande barn, ersättning för boendedygn i hem för vård och boende (HVB) för ensamkommande barn efter anvisning till kommun, ersättning för utbildning i grundskola. samt ersättning för utbildning i gymnasieskola.

–Vi har arbetat hårt under hela året, inte minst under december då vi totalt kommer att betala ut 4,5 miljarder kronor till kommuner och landsting. Av den summan är drygt 1,8 miljarder en förskottsutbetalning i form av en delutbetalning till kommunerna, säger Åke Svedmert, sektionschef för statliga ersättningar asylsökande.

Av dessa 1,8 miljarder går 1 620 000 kronor till Kalmar kommun och 1 774 000 kronor till Borgholm kommun.

Text av: Johan Olsson

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.