Laddar

KLART: Mittfältsstjärnan förlänger med Kalmar FF

"Vi fortsätter vårt lagbygge med stor kontinuitet", säger sportchef Thomas Andersson-Borstam.

delningar

Det har varit på gång ett tag och nu är det klart att Melker Hallberg blir kvar i Kalmar FF kommande säsong. Under fredagen meddelade föreningen att låneavtalet från den italienska Serie A-klubben Udinese förlängs över 2018.

– Det känns jättebra att fortsätta i Kalmar FF. Jag känner att det blev ett stort lyft när Nanne Bergstrand och Henrik Rydström kom in i fjol. Det kändes som att vi hittade tillbaka till grunderna och hittade rätt med vårt spel. Jag kände även personligen att jag kom tillbaka i bra slag och kunde få ut mer av mitt spel. Det är en av anledningarna till att jag kommer tillbaka och känner samtidigt att Kalmar FF ligger mig väldigt varmt om hjärtat, säger Hallberg till föreningens hemsida.

22-åringen lämnade Kalmar för Udinese under sommaren 2014 men fick aldrig fart på sin sejour i Italien. Efter att ha lånats ut till i tur och ordning Vålerenga, Hammarby och Ascoli så återvände mittfältaren till Kalmar inför 2017.

Sportchef Thomas Andersson-Borstam är inne i en hektisk period just nu och är tillfreds med det nya låneavtalet.

– Vi fortsätter vårt lagbygge med stor kontinuitet och känner att vi tillsammans, Melker och Kalmar FF, är på rätt väg och vill fortsätta jobba vidare tillsammans. Det känns väldigt bra att vi är överens med Udinese om ett fortsatt lån, säger Andersson-Borstam.

Relaterade artiklar