Laddar

KLART: Ny tränare i FBC Kalmarsund

Som 24Kalmar tidigare har rapporterat om så blir Emil Stille ny huvudtränare för FBC:s herrar.

delningar

Emil Stille är klar som ny huvudtränare i till FBC Kalmarsunds herrlag, vilket 24Kalmar rapporterade om förra veckan.

Den senaste säsongen tränade Stille division 1 laget Östra SK som kvalat upp till Allsvenskan.

– Emil är en tränare som vi tittat på länge och haft intresse för. Förutom att han redan är en duktig tränare så ser vi även utvecklingspotential i honom i framtidens FBC Kalmarsund. Det är en smart tränare som är noga med detaljer samtidigt som han har drivet för uppgiften och innebandyn, säger Sportchef Adam Kallenberg i ett pressmeddelande.

Stille själv kommenterar det nya uppdraget.

– Det känns mycket bra även om det gått snabbt. Jag har haft lite andra erbjudanden men fick en bra känsla direkt med FBC Kalmarsund. Det märks att FBC är proffsiga och ger både oss ledare och spelare rätt förutsättningar. Jag längtar redan till säsongstarten trots att den förra nyss slutade, säger Stille och berättar om hur han är som tränare:

– Jag gillar att hitta en tydlighet i det vi håller på med men vill att spelarna också får en del att säga till om som i sista tredjedelen av banan. Jag är som sagt inte auktoritär rakt igenom utan vill hellre ha en grupp som känner sig delaktiga även om det är jag som har sista ordet.

Kalmarsunds center Tim Nyander har haft Stille som tränare i Östra och säger såhär om tränaren:

– Det är en innebandykunnig tränare vi får hit och som sysslat med en del innebandy genom åren. Han är skön som person och lättsam att ha och göra med. Dessutom är han en riktigt bra matchcoach och har bra koll på motståndarna och hur hans lag ska vinna. Han jobbar mycket med små detaljer och kommer passa bra in i FBC Kalmarsund.

Relaterade artiklar