Laddar

KLART: Nytt ”palats” ska byggas i centrala Kalmar

Kvarnholmen fortsätter utvecklas. Nästa sensommar planeras Bastionpalatset att börja byggas. "Det är ett häftigt läge".

delningar

Att det just nu håller på att byggas över hundra hyreslägenheter i kvarteret Gesällen har väl inte undgått någon Kalmarbo. Nu meddelar Skanska nästa projekt i området: Sensommaren 2017 planeras Bastionpalatset att börja byggas.

– Om allt går som det ska är vår tanke att börja efter semestern nästa år. Det blir åtta stycken lägenheter, bara bostadsrätter. Om jag har förstått det rätt har personer redan hört av sig och är intresserade, säger Mattias Höglander, projektchef på Skanska.

– Det blir en eller två lokaler i bottenplan och sedan fyra våningar med två lägenheter på varje våning. Så fem våningar totalt men inga boende på bottenvåningen.

Lägenheterna kommer bestå av tre- och fyrarummare och ska vara cirka 100 kvadratmeter stora. Huset kommer inte ligga ”kloss i kloss” med trottoaren, i stället ska ett torgområde anläggas.

– Det blir lite indrag så det blir som en liten torgyta mot hörnet på korsningen Fiskaregatan/Västra sjögatan, berättar Höglander.

På platsen som huset ska byggas på låg förr i tiden stadsmuren. Byggnaden kommer följa murens linje – därav namnet Bastionpalatset.

– Det är ett häftigt läge. Planen är att vi ska vara klara i slutet av 2018, säger Höglander.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Mobilen tar plats i vår vardag

I dagens samhälle reagerar vi nästan mer på om någon inte pillar på sin mobil, än om man är upptagen med den.