Laddar

KLART: Nytt samarbete ger flyg till Amsterdam

Nytt samarbete ger nya resmål. Först ut: linjen mellan Kalmar – Amsterdam. "Det blir en Europa till Norden-satsning".

delningar

På onsdagsförmiddagen presenterade Kalmar Öland Airport ett nytt samarbete med det nystartade företaget goTO Nordics. Första frukten från bolaget blir en linje mellan Kalmar och Amsterdam. Flygningarna börjar i juni 2017 men det ska vara möjligt att boka redan inom tio dagar.

– Vi fokuserar på nya linjer från nyckelmarknader som Holland och Tyskland. Det sitter researrangörer redo i Holland som vill boka, säger Olle Fält på goTO Nordics.

Avgångarna till och från Amsterdam är anpassade för long weekend-turism. I framtiden är målet att även en förbindelse med en tysk destination ska upprättas. När den blir verklighet och vart den hamnar är ännu oklart.

– Det blir en Europa till Norden-satsning. Vi kommer inte sätta ihop charterresor, det finns det andra som gör. Vi vill hitta mer nischade resor, säger Olle Fält.

Samarbetet mellan Kalmar Öland Airport och goTO Nordics är skrivet på fem år där det nystartade företagets fokus kommer ligga på att paketera, marknadsföra och sälja resor. Målet är att ge ett attraktivare destinationsutbud, öka inresorna och utveckla trafiken till och från Stockholm.

Texten uppdateras.